تلویزیون یکی از لوازم خانگی محبوب به حساب میآید که در خانه اکثر افراد وجود دارد. از آن جایی که تقاضا برای این نمایشگرهای جذاب بسیار بالاست، برندهای زیادی در زمینه تولید و عرضه انواع تلویزیونها در بازار فعالیت میکنند. زمانی که از کانال یابی تلویزیون صحبت میکنیم، در واقع به تنظیم و انتخاب کانالهای مختلف به منظور مشاهده برنامههای تلویزیونی متنوع اشاره داریم. کانالیابی این امکان را برای ما فراهم خواهد کرد تا بتوانیم به طیف وسیع و بسیار متنوعی از مستندها، فیلمها، برنامهها، اخبار و… دسترسی پیدا نماییم. اگر تمایل دارید با نحوه کانالیابی تلویزیون بیشتر آشنا شوید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
اهمیت کانال یابی تلویزیون
پیش از این که به مراحل کانالیابی تلویزیون بپردازیم، در ابتدا بیایید با اهمیت انجام این تنظیمات بیشتر آشنا شویم. همانطور که میدانید با کانالیابی امکان دسترسی به انواع مختلف شبکهها و به تبع آن دسترسی به برنامههای تلویزیونی مختلف فراهم میشود و تلویزیون به یک منبع عالی برای سرگرمی، مطلع شدن از اطلاعات روز و تماشای برنامههای گوناگون تبدیل میگردد. علاوه بر این، کانالیابی به شما این امکان را میدهد تا بتوانید کانالهای مورد علاقه خود را پیدا کرده و بین شبکههای مختلف سردرگم نشوید.
داشتن یک فهرست منظم از کانالهای مختلف باعث میشود تا بتوانید برنامههای مورد نظر خود را به راحتی پیدا نموده و کانالهای مورد علاقه خود را بر اساس سلیقه شخصی تنظیم کنید و از تماشای تلویزیون لذت بیشتری ببرید.
نحوه تنظیم کانال تلویزیون
اکنون که با مزیتهای کانالیابی تلویزیون آشنا شدیم، در این بخش به سوال پرتکراری که از سوی مخاطبین پرسیده میشود میپردازیم: چگونه کانالیابی تلویزیون را انجام دهیم؟
برای کانال یابی در تلویزیون بنس و سایر برندها تقریباً مراحل به یک شکل است و بسته به مدل تلویزیون و برند آن، فرایند کانالیابی نیز میتواند کمی متفاوت باشد. تنظیم کانالهای تلویزیون به دو شکل دستی و خودکار صورت میگیرد و برخی بر این باورند که با وجود سیستم دیجیتال کانالیابی، یادگیری نحوه کانالیابی دستی کاری بیهوده بوده و ارزشی نخواهد داشت. در صورتی که با یادگیری کانالیابی تلویزیون به صورت دستی میتوانید عملکرد دقیقتری داشته باشید؛ به عنوان مثال اگر کانال مورد نظرتان در لیست کانالهای دریافتی وجود نداشته باشد و نخواهید که مجدداً کانالها را تنظیم کنید، میتوانید به راحتی فرکانس کانال مورد نظر خود را وارد نموده و به کانال دسترسی پیدا نمایید.
علاوه بر این، با تنظیم کانال تلویزیون به صورت دستی میتوانید در مناطقی که سیگنال ضعیف بوده که کانالیابی دیجیتالی و خودکار به سختی صورت میگیرد، به راحتی به کانالهای مورد نظر خود تنها با وارد نمودن فرکانس آنها دسترسی پیدا نمایید. در ادامه، با مراحل کانالیابی دستی آشنا خواهیم شد:
۱. کانالیابی تلویزیون با استفاده از Set Up Box
به منظور تنظیم کانالهای تلویزیونهای قدیمی که مجهز به سیستم آنالوگ بوده باید از گیرنده دیجیتال استفاده نماییم. با کمک Set Up Box میتوان به صورت خودکار و دستی اقدام به کانالیابی نمود:
- در قدم اول گیرنده دیجیتال را به آنتن و تلویزیون متصل نموده و گزینه Input را روی ریموت کنترل فعال نمایید.
- سپس، متناسب با اتصال دستگاه دیجیتال به آنتن T، گزینه A/V یا HDMI را برگزینید.
- اکنون میتوانید با ورود به Menu کانالیابی دستی را با وارد نمودن فرکانس کانالها شروع نمایید.
۲. کانال یابی تلویزیونهای مجهز به گیرنده دیجیتال
اگر تلویزیون دارای گیرنده دیجیتال باشد، برای کانالیابی نیازی به اتصالات خاصی نخواهید داشت؛ چرا که میتوانید از نرمافزار کانالیابی که به صورت پیشفرض در تلویزیون وجود داشته استفاده نمایید. برای کانالیابی در این نوع تلویزیونها مراحل زیر را طی کنید:
- گزینه کانالیابی را در بخش تنظیمات (Setting) فعال نمایید.
- گزینه کانالیابی دستی را انتخاب نموده و فرکانس شبکههای مورد نظر را وارد کنید.
- گزینه جستجو را انتخاب کرده تا فرایند کانال یابی دستی آغاز شود.
- پس از این که شبکههای مورد نظر دریافت شدند، گزینه OK را انتخاب نموده و از Menu خارج شوید.